2 bijzondere boeken

Ik ben een lezer.
Al vanaf de peuterschool ging ik graag naar de bieb. Vanaf de kleuterschool ging ik alleen naar de bieb toe. (was op loopafstand)

Ook mijn eerste vriendje ontmoette ik meerdere keren per week in de bieb. Op een vaste tijd spraken we af. Na sluitingstijd hadden we dan in de buurt van de bieb een vaste plek waar we gingen zoenen.

 2 boeken uit de tijd dat 6 a 7 jaar was zijn me bijgebleven maar ik heb ze nooit meer gezien. (tussen 1979 en 1982 in de bieb)

 

Boek 1:

“Het ik ben zo boos dat ik niet meer weet wat ik doe boek”
geschreven door Gisela Frisen en Per Ekholm.

Dit boek heb ik zoooo vaak geleend en zelf meerdere keren overgeschreven in een schrift.

Boek 2:

Geen titel bekend, ik herinner me alleen de tekeningen en de verhaallijn:

Een jongen is zo dol op de zee dat hij er elke dag gaat kijken. Zijn moeder is daar niet blij mee en wil hem bij zich houden. Toch gaat hij net zolang naar zee tot hij verandert in een vis en voorgoed verdwijnt. Dan gaat de moeder elke dag naar de zee in de hoop haar zoon weer te zien.

 

Ik zou deze boeken zooo graag willen hebben. Heeft iemand een van deze boeken? of weet je welk boek “boek2” is? Please laat het me weten!

Heb jij boeken die speciaal voor je zijn?

8 thoughts on “2 bijzondere boeken

 1. Al eens bij de bieb gevraagd of ze weten over welk boek je het hebt? Die kunnen je misschien wel helpen!

  Ik zelf zou niet weten wat de titel is. Klinkt wel heel leuk 🙂

 2. Ik herinner me uit mijn jeugd nog een boek dat ging over een jongen die in een vreemd land terecht kwam. Hij moet dan alle 12 sterrenbeelden langs om een opdracht uit te voeren. De een is aardig en helpt hem, de andere levensgevaarlijk.

  Ik heb alleen geen flauw idee meer hoe dit boek heet of wie de schrijver was. Zou het dolgraag weer willen lezen.

 3. Toen ik Yelena leerde kennen vroeg ze me om “Bridge across forever” te lezen van Richard Bach (ik geloof dat het “Brug naar de eeuwigheid” heet in het Nederlands). Dat heb ik gedaan en ik denk er nog regelmatig aan – het gaat over de ruimte die je elkaar moet geven in een relatie. En verder vind ik “Rituelen” van Cees Nooteboom en van Harry Mulisch “De aanslag” en “De ontdekking van de hemel” al jaren prachtige romans. En heel lang geleden, toen ik zeker in de bied nog niet aan zoenen durfde denken, haalde ik daar alle delen van De Kameleon, en van de Ture Sventon-reeks (een detective voor kinderen, van de Zweedse schrijver Ake Holmberg).

 4. Titel;
  “Ik ben zo boos dat ik bijna niet enz”

  Isbn; 9789025834289
  Uitgever; Leopold
  Tel; 020-5247550
  Bel ze maar om te horen of ze hem nog hebben. Als dit het geval is, kan ik hem voor je bestellen…..

 5. Dat andere boek is moeilijker he, aangezien de titel wel heel anders kan zijn dan de omschrijving die jij geeft.

  Ik was de zee
  Biemans
  9789021452227
  Querido’s Uitgeverij bv
  Verschenen in 1990

 6. Dat andere boek is moeilijker he, aangezien de titel wel heel anders kan zijn dan de omschrijving die jij geeft.

  Ik was de zee
  Biemans
  9789021452227
  Querido’s Uitgeverij bv
  Verschenen in 1990

 7. ik zou graag dat boek van ik ben zo boos dat ik … bestellen, is het jou gelukt, op de website van Lropold doen ze alsof het niet meer bestaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *